Kараокето е лекарство за срамежливци


Невероятно, но факт: по разход на енергия два часа пеене заменят един час ходене.
Има и още поводи да запееш с цяло гърло: китайски учени стигнали до извода, че любовта към пеенето удължава живота, а американците доказали, че пеенето повишава имунитета. Така че - пейте по-силно - сами, с половинките си, с приятели или организирайте у дома истински "народен хор".

ИДЕЯТА Е ГЕНИАЛНО ПРОСТА
Музикален хит минус гласа на изпълнителя плюс микрофон за всеки желаещ да пее вместо него - това е идеята на караокето. Измисленият в Япония още през 70-те години опит за запълване на свободното време не просто пуска корени, но и стремително се разпространява по света. Названието "караоке" е образувано от две японски думи: "кара" - празен, и "оке" - оркестър". Да направи компания на същия този оркестър може всеки - най-важното е, че за това не е нужно нищо освен желание. Репертоарът е най-разнообразен - от популярна музика до романси, рокбалади и студентски фолклор. Колкото повече са почитателите на караокето, толкова повече нови идеи и модели се предлагат на купувачите.

5 ПЛЮСА НА ПЕЕНЕТО
Караокето е възможност да откриеш у себе си нов талант и същевременно да укрепиш здравето си.
  1. На първо място караокето е духовен отдих за цялото семейство. Домашните ти просто няма да могат да останат безучастни. Ще забележиш как ще ти стане по-лесно да намираш общ език с децата и родителите си. Това е модно забавление за активни и жизнерадостни хора.
  2. Източник на крепко здраве и енергия. В процеса на пеенето дишането става дълбоко и правилно, а това на свой ред влияе положително на жлезите с вътрешна секреция. Вокалът укрепва имунната система на организма и дава, без преувеличение, най-естествената защита от хрема през студените месеци.
  3. Средство срещу всекидневния стрес. Пеенето предизвиква радостна възбуда и "пристъпи" на оптимизъм. Това е ефективен начин да се отпуснем и да "изпуснем парата" вечер и да се ободим сутрин. Неслучайно казват: "Събуди се и пей!"
  4. Пеенето е отличен тренинг. Ще се научиш на самообладание и актьорско майсторство. Най-доброто лекарство за срамежливците и неуверените в себе си хора. Микрофонът в ръката помага на човек да се отпусне и да се почувства комфортно, оказвайки се в центъра на вниманието. "Калявай" полезния навик да не се притесняваш от своя темперамент.
  5. Редовен масаж за гласовите връзки. Вокалните упражнения развиват не само певческия, но и така наречения речев глас на човека. С времето речта става по-плавна и звучна. Добрата дикция и увереният глас често са необходими във всекидневното общуване.

tehnika